Varsling ved akutte hendelser

Dersom det skjer en ulykke på terminal, plikter alle som er til stede å bidra til å begrense skadene og melde i fra. Ulykker med konsekvens skal også ofte meldes tilsynsetater.

Ved akutt nødsituasjon

  • Sikre skadestedet og vurdér omfang og behov for hjelp.
  • Varsle nødetater: Ring 110 (brann), 112 (politi) eller 113 (ambulanse).
  • Gi nødvendig livreddende førstehjelp.
  • Send veiviser for å møte nødetatene.
  • Prøv å begrense skadevirkningene uten å sette deg selv i fare.
  • Varsle videre i henhold til lokale varslingsrutiner (på HMSHelse, miljø og sikkerhet, ref. definisjon og omfang som beskrevet i Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften).tisk HMS-arbeid (internkontrollforskriften).-tavle/felles oppslagstavle).
  • Alle personskader og øvrige vesentlige skader skal umiddelbart meldes Bane NOR iht. lokal varslingsliste. Bane NOR varsler videre iht. intern varslingsliste som vist under. 

Kategori hendelse

Behov for varsling

Videre varsling internt i Bane NOR

Mindre person- eller miljøskade (konsekvens 5), uten potensial til å skade omdømme Ingen akutt varsling. Meldes i Synergi og orienteres om ved neste anledning (samhandlingsmøte el.)

TerminallederOverordnet ansvarlig for drift og sikkerhet på terminal. Ivaretas av Bane NOR. OBS: Operatører kan ha stillinger med samme tittel. Disse er kun ansvarlige for tjenester iht. gyldig tilgangsavtale.

SK-funksjon

Moderat person- eller miljøskade (konsekvens 3-4), eller hendelse som kan skade omdømme Varsling iht. lokal varslingsplan.

Direktør ServiceanleggEt anlegg, inkludert grunn, bygninger og utstyr, som er spesielt tilrettelagt for å levere en eller flere tjenester som er nevnt i jernbaneforskriften § 4-2, § 4-4, og § 4-5. Bane NOR, som eier av disse anleggene, tildeler operatører rollen som Driver av serviceanlegg gjennom tilgangsavtalen (TGA). Ref. Jernbaneforskriften § 1-7.

Divisjonsdir.

SK-funksjon

Alvorlig person- eller miljøskade eller brann (konsekvens 2) Varsling iht. lokal varslingsplan.

Som over, samt Kommunikasjons-funksjon

Skade på Bane NOR medarbeider Varsling iht. lokal varslingsplan. Som over, samt HR-funksjon.
Uønsket hendelse som har eller kan ha påvirkning på trafikksikkerheten Umiddelbar varsling til TXP/Togleder som ivaretar videre varsling og ev. mobilisering. Ivaretas av Bane NORs beredskapsplanverk.

Varsling til tilsynsmyndigheter

Ved arbeidsulykke med personskader

Arbeidsulykke med personskader skal meldes til Arbeidstilsynet og politiet snarest mulig og senest i løpet av første hverdag etter arbeidsulykken. Dette første varselet skal du gjøre på telefon 73 19 97 00.

Les mer om å melde arbeidsulykke på Arbeidstilsynets nettsted(åpnes i ny fane).

Ved miljøulykke med akutt forurensning

Miljøulykke med akutt forurensning skal meldes til brannvesenet på telefon 110.

Ved uhell og ulykker forårsaket av strøm eller lysbue

Uhell og ulykker forårsaket av strøm eller lysbue samt skader på anlegg eller eiendom forårsaket av elektrisitet, skal meldes til Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB) via Altinn. Alvorlige ulykker skal også meldes per telefon til DSB på 33 41 25 00 (sentralbord) eller 482 12 000 (vakt).

Les mer og meld inn eulykke(åpnes i ny fane).

Ved uhell og ulykker i forbindelse med håndtering av farlig stoff

Uhell og ulykker i forbindelse med håndtering av farlig stoff skal meldes Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB).

Meld inn uhell eller ulykke med farlig stoff(åpnes i ny fane).

Ved uhell og ulykker i forbindelse med transport av farlig gods

Uhell og ulykker i forbindelse med transport av farlig godsGods som er klassifisert som farlig i henhold til ADR/RID, og som inndeles i klasser (1-9). Ref. forskrift om landtransport av farlig gods § 3. skal meldes Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) via Altinn.

Meld inn uhell eller ulykke ved transport av farlig gods(åpnes i ny fane).