Fagkoder for tegninger

Fagkoder brukes for å skille mellom dokumentasjon for ulike fagområder i prosjektet. Her får du en oversikt over hvilke koder som skal brukes på de ulike tegningene.

Bruk en fagkode for prosjektering og en annen for dokumentasjon til forvaltning. Fagkoden for prosjektering grupperer teknisk dokumentasjon etter tema, og består av ett tegn. Se tabellen nedenfor.

Fagkode prosjektering Fagkode dokumentasjon Fag/anvendelse Merknad
A   Forside, Innholdsfortegnelse, Tekstdokumenter, Tegningslister Alle tekstdokumenter som omfatter forsider, innholdsfortegnelse, faglige tekstdokumenter og tegningslister.
B KO Oversiktsplaner, Plan og profiler (situasjonsplan) Oversiktsplan som viser hele planområdet og ev. tettsteder og landemerker som hjelper til å stedfeste området. Tegningsbokstaven benyttes også til tegninger som linjekart og stasjonsplaner, som blant annet benyttes til FDV-tegning der tegningsnummeret blir tilpasset det opprinnelige linjekartets nummer.
C KO Jernbane. Plan og profiler (linjeplan) Viser vertikalprofil i øverste halvdel og plandel i nederste. Plandelen skal inneholde koordinatnett, ekvidistanse 1 m, nordpil, utførelse, referanse geodata, og symbolbruk. Profildelen skal fremstilles i samme målestokk som plandelen. Høyde og lengdeforhold 1:5. Viser jernbanens trase sammen med terrengprofilet. Lengdeprofilet angis i ‰ stigning og fall, og radius vertikalkurver. Skal vise konstruksjoner og andre elementer som er viktige for gjennomføringen.
D KO, KU Stasjonsplaner, sidespor, veger. Plan og profiler Benyttes for områder som faller utenfor C-tegninger, som omlagte veier, drifts- og anleggsveier, p-plasser og stasjonsanlegg, sidespor, gang- og sykkelveier.
E KO, KU Detaljer (detaljer tilhørende D tegninger) Viser spesielle elementer i planen, utforming av kryss og avkjørsler, og stasjoner/holdeplasser.
F KU Normalprofiler Typiske profiler hvor minimumsmål for bredder, lengder og høyder fremgår. Typiske elektroobjekter som mastefundamenter for kl, signaler, kabelkanaler m/kummer, konstruksjoner, støyskjerming, gjerder, rekkverk og lignende skal være integrert. Referanselinjer markeres.
G KU Dreneringsplaner Viser både eksisterende, omlegginger og nye dreneringsanlegg. For kummer sluk, bekkeinntak/utløp lages detaljtegninger.
H KU Offentlige og private VA-ledninger Viser eksisterende og omlagte offentlige og private va-ledninger og fjernvarmeledninger. For kummer, pumpestasjoner.
I KU Kabler, føringsveier og fundamenter Viser føringsveier som kabelkanaler og rørkryssinger under spor med kummer. I tillegg viser tegningen alle fundamenter som er relatert til jernbanetekniske anlegg.
J KU Byggetekniske detaljer Alle detaljer ved anlegget som er nødvendig for å beskrive utførelsen.
K KU Konstruksjoner Alle konstruksjoner i grunnen og i terreng som må til for å etablere anlegget. Plattform og fundamenter til tekniske anlegg.
L KO Skilt- og oppmerkingsplaner Skiltplaner med oppmerking både for signal, KL, spor, tele- og publikumsanlegg.
M TE Teleanlegg og kundeinfoanlegg Brukes for alle teletekniske skjematiske og geografiske tegninger for innvendig og utvendig anlegg, kundeinformasjon- og høyttaleranlegg.
N EL Elkraft Viser all utrustning for høy- og lavspent strømforsyning fra leveringspunkt til installasjoner i anlegg.
O KU Beplantningsplaner  
P KU Masseprofil og -diagram  
Q   Kvalitet, sikkerhet (inkludert RAMS), HMS/SHA og tekstdokumentasjon og sjekklister Alle planer for å dokumentere kvalitet og sikkerhet, med RAMS-dokumenter, HMS og SHA, og tilhørende sjekklister, kontroll- og kvalitetsplaner.
R EH Banestrøm. Kontaktledning og strømforsyning Omfatter alle anlegg knyttet til banestrømforsyning og kontaktledningsanlegget. Mastetabell kan innarbeides i tegning.
S SA Signaltekniske anlegg Viser alle signaltekniske tegninger skjematiske og geografiske for innvendig og utvendig anlegg. Tegningene gis et eget tegningsnummer relatert til prosjektet i tillegg til et signaltegningsnummer relatert til prosedyren for signaltegninger.
T KO, KU Perspektivtegninger og skråfoto (visuell presentasjon) Alle illustrasjoner og 3D-modeller som benyttes til illustrasjon og visning av prosjektet. Gjelder også fagmodeller og samordningsmodeller overfor 3D-modellering.
U KU Tverrprofiler Viser anlegget med regelmessige snitt i terrenget (f.eks. hver 10. meter) langs trasé.
V KU Geotekniske og geologiske tegninger Viser grunnundersøkelser, målinger og vurderinger av i grunnen. Viser nødvendige tiltak med grunnforsterkning, bolting og øvrige tiltak for å oppnå tilstrekkelig underbygning.
W KU Grunnerverv Kart med nødvendig grunnerverv og grunneierdata og plankart til bruk i arealvedtak.
X KO Temategninger Nødvendige tegninger, visualiseringer og skisser som skal til for å illustrere prosjektet utover øvrige tegninger.
Y KO Sporgeometri, skjematisk sporplan, midlertidig sporplan, grafisk rute Kart som viser trase med senter spor, med nødvendige fastmerker som er benyttet, og nødvendige stikningsdata til bruk ved bygging av anlegget. Sporvekseltegninger. Faseplan som beskriver rekkefølge for gjennomføringen av nødvendige endringer i togfremføringen. Alle faser skal vise nødvendige tiltak som må til for å fremføre toget.
Z KU Mengdeoppstilling og sammendrag. Tegninger og tabeller som viser masse og mengdefortegnelser av anlegget. Tegninger som viser tiltak og oversikt over risikofylte arbeider etter SHA-plan.
0   Øvrige tekniske dokumenter (benyttes dersom ingen andre koder passer) Bør unngås.